maandag 24 februari 2014

financieel avontuur: toch maar niet

In vorige berichten vertelde ik over het huis wat we op het oog hadden. Nadat we wat praktische en financiële dingen hebben uitgezocht, zijn we tot de conclusie gekomen dat het een onmogelijke zaak wordt:
 • Het is nog steeds zeer moeilijk om een restschuld mee te financieren naar een nieuwe woning. Meestal moet deze schuld binnen 10 jaar annuitair afgelost worden. Dit levert dus een flinke maandelijkse kostenpost op: grofweg zo'n 100,- per maand per 10.000,- restschuld. Maar de kans is groter dat ze de restschuld helemaal niet willen financieren. We kunnen natuurlijk onze ouders lief aankijken, maar zij willen uiteraard niemand van hun kinderen voortrekken met een schenking of familiehypotheek.
  Met dit huis in het vizier was het niet slim om afgelopen jaar extra te sparen op de spaarhypotheek. Maarja, die 2000,- had ook niet veel zoden aan de dijk gezet.
 • We weten dat er erg veel vraag naar dit huis is. Het is dus bijna onmogelijk om nog veel van de prijs af te krijgen.
 • Er moet erg veel verbouwd worden. Aangezien we de eerste jaren niet veel geld zouden hebben, zou het lang gaan duren voordat het huis leefbaar is, laten we zeggen: enkele jaren. De vraag is of het dat allemaal waard zou zijn.
Dus prijzen we ons gelukkig dat we geen groot risico zijn gaan nemen, en gaan we plannen maken om ons huis nog mooier te maken. Zo is er bijvoorbeeld een kans dat we een stuk grond van de achterburen kunnen overkopen. En ik heb al een hoop ideeën voor de tuin en de keuken. Wij vermaken ons wel.

zie ook:

2 opmerkingen:

 1. Duidelijk.

  Knoop doorhakken levert rust op. Goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gamma, Praxis en tuincentra zullen je wel helpen bij de woningverbetering en tuinaanleg.

  BeantwoordenVerwijderen