woensdag 24 september 2014

Partner laten consuminderen: het is gelukt!

Afgelopen maand schreef ik dat ik mijn partner voor de uitdaging had gezet om een maand lang niet te kopen, en dat we naar Parijs zijn gegaan als het zou lukken.
Ik vond het experiment zeer geslaagd. Uiteindelijk zijn er wel een paar kleine dingen het huis binnengeslopen, maar ik mag niet klagen ten opzichte van andere tijden.
Maar het belangrijkste is dat mijn partner nu een minder consumentenhouding heeft gekregen. Een mooi voorbeeld was toen we twee weken geleden bij een muziekfestival waren. Ze was erg enthousiast over een bandje, en wilde eigenlijk direct een cd gaan kopen. Totdat ik haar aankeek, en mijn blik herinnerde haar aan onze afspraak. Ze baalde toen enorm, maar ze hield zich aan de afspraak, en heeft de cd inderdaad niet gekocht. Afgelopen week vroeg ik of ze nog wist hoe het bandje heette, en ze wist het niet meer. Ik denk dat ze de volgende keer langer bedenkt of ze een cd wil kopen...

dus: op naar Parijs!

zie ook:

1 opmerking:

  1. Ik heb net even je eerste blog hierover gelezen. Wat een ontzettend goed idee, zeg!! :) Je moet er maar op komen. En ook heel leerzaam, denk ik :)

    BeantwoordenVerwijderen