vrijdag 16 oktober 2015

Pimp my woonkamer

We zijn al 5 jaar zeer tevreden met dit huis. Dank zij vele kleine verbeteringen voelen we ons steeds beter thuis. Toch zitten we tegen een grotere woningverbetering aan te hikken. We zouden heel graag de muur tussen de keuken en kamer eruit slopen. Het probleem is dat we dan een doos van Pandora opentrekken: we zouden dan ook de vloer moeten vervangen, dan komt dus meteen de vraag of we vloerverwarming willen installeren. Ook zouden we dan meteen de keuken willen vervangen. En eventueel een (pellet)kachel, een erker en nog meer van die ideeën. Kortom, veel te veel, en veel te duur.
Ondertussen blijven we wel alle klusjes in de kamer voor ons uitschuiven, omdat die klusjes tijdens "de grote verbouwing" gedaan kunnen worden. Maar aangezien die grote verbouwing de komende paar jaar niet gaan gebeuren, zullen we nog een tijdje tegen lelijke dingen aan zitten kijken.

Dat moet anders. Dus hebben we besloten om een "kleine opfrisbeurt" te doen. Dit houdt in:

alle muren en plafons opnieuw schilderen. Sommige plekken zien er echt niet meer uit

Sommige schakeldozen zijn niet heel mooi weggewerkt.
De binnenkozijnen moeten nodig geschilderd worden; uit de open deurpost van de keuken naar de kamer heb ik de scharnieren uitgesloopt om een deur op zolder te maken, zie zolderwand
Alle verwarmingsbuizen in de kamer zijn metaalkleurig. Dit is al heel lang een doorn in het oog. Deze zullen wit worden.


Sommige meubels zijn ook beschadigd. Eén muur in de kamer is donkerbruin. Dat vonden we destijds sfeervol, maar we merken dat de kamer hierdoor erg donker is. Deze muur gaat weer wit worden. 
Ook zijn we aan het overwegen om het bankstel en tv om te wisselen. Als we de tv dan tegen de muur monteren, hebben we een hoop ruimte over voor bijvoorbeeld een fijne stoel.

Ook ga ik onze mega-krabpaal smaller en hoger maken. Op dit moment kunnen we nauwelijks bij het raam om de gordijn open te doen.Voor de rest:
-alle laadjes uitzoeken; alle spullen die de afgelopen 5 jaar niet zijn gebruikt gaan weg.
-de helft van het keukengerei weg doen.
-alles een keer grondig poetsen.

Het is wel een hoop werk, maar 100-200 euro zou het te doen moeten zijn.

3 opmerkingen:

 1. Wij hebben de tv tegen de muur gemonteerd, op een draaibare standaard zodat we de tv in diverse richtingen kunnen draaien. Hierdoor hebben we de banken kunnen verzetten omdat we de tv nu naar voren kunnen trekken en in een schuine positie, de kamer oogt nu veel gezelliger. Bescheiden uitgave, groot verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zult zien dat met een paar potten latex en lakverf je huis er in no time weer fris uitziet. Geweldige foto van de lamp met schakeldoos en heel herkenbaar... ;-) Succes met klussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo’n inkijkje in jullie living en inderdaad het lijkt net alsof je in een zwart gat loopt te kijken met al die donkere meubels, wanden en vloer.

  Wij hadden ook een donkere mahonie vloer en hebben daar een licht gestoomde beuken parketvloer voor genomen, ideaal om te combineren met donkere meubels.

  Gordijnen verder open en de vloer licht maken?
  Bankstel voor het raam of neemt dat te veel licht weg, geeft elders wel meer ruimte?
  Waar laat je je cd’s en dvd’s etc. als je het tv kastje weg laat?
  Zitten de katten nog wel in de krabpaal?

  Lekkere winterklus, even kortingsbonnen verzamelen van bouwmarkten, scheelt vele euro’s?
  Jezelf nog een deadline gesteld anders komt misschien “Help mijn man is klusser” op bezoek.

  Houdt ons op de hoogte van jullie beschilderingen.

  BeantwoordenVerwijderen