maandag 24 juli 2017

Merel

Het leuke van een levende tuin is dat er vanalles gebeurt wat je niet verwacht. In de lente was ik nog bang dat een bijenkolonie bij ons zou neerstrijken, maar blijkbaar werd ons mezennestje niet geschikt geacht. Van de andere kant heeft een merelpaar wel een plekje gevonden in onze tuin, en wel onder ons afdak, in een bloembak!


Af en toe vliegt het vrouwtje weg, dus ze hebben kunnen zien dat er 4 turkoise eitjes liggen. En nu maar afwachten. Misschien kan ik ze helpen door ergens een voorraadje meelwormen neer te leggen...
=================
update: ondertussen hebben twee jonge mereltjes het nest verlaten. Het was erg mooi om het voederen van de ouders te zien.

6 opmerkingen:

 1. Prima plek zo onder de druiven😄
  Ze kunnen snoepen vanuit hun nest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inderdaad, das wel het volgende probleem: normaal hang ik een net over de druiven, maar ik wil de merel niet storen. Voor alle duidelijkheid: deze merel mag best een paar druiven, maar ik wil er zelf ook wat overhouden:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke plek om te wonen... Verzorg ze goed, kleintjes zien is leuk.

  Wij hebben een vogelnestje hangen aan het terras. Het tsjilpen van de kleintjes is leuk om te horen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Wat een late leg, of is dat normaal (tweede leg?)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. volgens wikipedia: "Twee tot vier keer per jaar legt een koppel tussen de drie en de vijf eieren, die in ongeveer 12 à 15 dagen worden uitgebroed. Hun broedtijd loopt van half maart tot begin augustus. Stadsmerels vinden meer voedsel en zij kunnen dus wel drie tot vier legsels voortbrengen op een jaar."

   Verwijderen