dinsdag 10 april 2018

Bye Bye Facebook!


Facebook is van een gezellige vriendensite langzaam uitgegroeid tot een mondiale bigbrother die de hele wereld in de greep houdt. Daarom lanceerde Arjen Lubach het evenement ByeByeFacebook: laten we ophouden met al die onzin. Zulke initiatieven steun ik graag, dus heb ik meteen actie ondernomen:

De facebook pagina van Geld is Tijd is bij deze opgehouden te bestaan. Het icoontje aan de rechterkant is dus ook verdwenen.

Toen kwam de volgende stap. Het was namelijk nog steeds mogelijk om deze pagina te liken op facebook. Als je bij Blogger de indeling wilt wijzigen, dan krijg je de optie "knoppen voor Delen weergeven". Helaas is het niet mogelijk om facebook te verwijderen en de rest te laten staan:

De enige oplossing is omin de html te gaan rotzooien. Ga naar "Thema" en druk dan op "html bewerken". Zoek in de code op facebook, en verwijder het onderstaande stukje code (let heel goed op het begin en het einde):

Zo, Geld is Tijd is nu volledig Facebookvrij!
Mocht je de aflevering van Zondag met Lubach gemist hebben:

7 opmerkingen:

 1. Is er gelekt?
  https://www.facebook.com/help/1873665312923476?helpref=search&sr=1&query=cambridge

  Pwned?
  https://haveibeenpwned.com/

  Opdoeken die suikerberg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Well done! Ik heb mijn account een week of twee geleden verwijderd, rond al die Cambridge Analytica ophef. Pas toen ik dat gedaan had, vroeg ik me af wat er nu zou gebeuren met mijn Project Lonica pagina...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn, ik was al wars van social media platforms die de data van hun gebruikers als hun eigendom beschouwen om "gratis" diensten aan te bieden, maar naar nu blijkt ook gegevens die ze bij hun gebruikers vinden (zoals contacten en berichten naar anderen die wellicht helemaal niet bij facebook bekend willen zijn). Dat laatste vind ik echt ongehoord want daar hebben die anderen dus nooit toestemming voor gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hoog alu hoedje gehalte werd mij verweten toen ik enkele jaren geleden geen Facebook profiel wilde aanmaken en whatsapp Messenger (is ook van Facebook)had ingeruild voor andere chatapps. Mijn vrienden en kennissen verweten mij dat ik slecht bereikbaar was, terwijl ik al jaren hetzelfde email adres, telefoonnummer en woonadres heb.

  Nu is het ineens trendy om van Facebook af te stappen. Het blijft toch opvallend dat we bij de waan van de dag leven en we ons niet eens eerst goed inlezen of nadenken over besluiten die nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha, ik waardeer je grondigheid!

  tegelijkertijd vraag ik me (zonder waardeoordeel overigens) af waarom de grens bij FB ligt en Google+, Twitter en Pinterest het voordeel van de twijfel krijgen.
  (en blogsport natuurlijk, maar snap dat dat wat lastiger is....).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Twee dagen terug opgeheven. Na bijna twee weken is het definitief.

  BeantwoordenVerwijderen