maandag 23 juli 2018

Slopen!

Eignelijk had ik wel weer zin in wat kluswerk in ons huis, dus vroeg ik aan mijn vrouw of err nog wat pijnpuntjes waren. Ze gaf aan dat ze het tapijt op de trap de langste tijd heeft gehad, en dat de rand van het bad nodig opnieuw gelakt moet worden. Daar kon ik helemaal in vinden, maar als we toch bezig gaan op de gang, dan moest het plafond er ook meteen aan geloven.
Dus ben ik lekker aan het slopen geslagen.

Het plafond was als eerste aan de beurt. Dit zijn latjes waar zwart vilt achter zat. Hierdoor is de gang er donker en stoffig. Dit moet allemaal witgeverfde gipsplaat worden:
Bij het verwijderen kwam het gat voor de vlisotrap weer tevoorschijn. De vorige bewoners (waarschijnlijk 3 bewoners terug) hebben de kleine doucheruimte opgeofferd voor een vaste trap naar de zolder, en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor. Door deze vlisotrap zat de lamp totaal niet in het midden. Hoog tijd om dit ook op te lossen.
Het trappengat was met deze plakjes schuin afgetimmerd. Het is altijd spannend wat je in een loze ruimte tegenkomt. Helaas geen pot met goud, wel een juweeltje van een behang:

Tegelijkertijd heb ik de badrand opgeschuurd. Dit heb ik 8 jaar geleden ook al eens gedaan, maar hout in een vochtige ruimte gaat nu eenmaal slecht samen.
Met ontweringswater probeer ik de zwarte vlekken er uit te halen, en daarna met de sterkste jachtlak de boel weer beschermen.

Ten slotte merk ik al een tijdje dat de wc op de badkamer een beetje los zit. De tegels aan de onderkant van de wcpot kunnen een beetje ingedrukt worden. Ik was bang dat er een lekkage is geweest, waardoor de boel is gaan rotten. Na het verwijderen van de wc zie je duidelijk vieze vlekken onder de afvoerpijp:
Daarna heb ik een paar tegels weggehaald. De schade valt mee: een balkje is inderdaad rot, maar de rest van het frame is nog helemaal goed. Ik laat het nu even een tijdje luchten, daarna gaan er een paar nieuwe balken en een gipsplaat in, waarna ik de tegels terug kan plaatsen. Ik heb nog nooit zelf tegels gezet, dus dit is een mooi plekje om het eens te proberen.
En ondertussen ben ik al begonnen met een koof. Boven onze voordeur loopt een gasleiding en twee verwarmingsbuizen. De koof komt op gelijke hoogte met het gat van de deur, zodat het nauwelijks opvalt.
Dus het gesprek begon met het tapijt op de trap, en eindigde met een half gesloopt huis...

Wordt vervolgd!

6 opmerkingen:

 1. Ik zou ook wel zo'n vrouw willen! Die van mij hoef ik het niet te vragen, die herinnert mij er wel fijntjes aan wat nog allemaal gebeuren moet :-)

  Bas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je eenmaal bezig bent, kan je beter in 1 keer doorpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch als je het zo allemaal ziet opknappen. En fijn dat je het zelf kunt (leren).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wanneer komt er ook een blog over elektrische fietsen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je dit soort dingen zelf kan doen en er ook nog plezier aan beleeft. En gelukkig maar dat niet het hele frame verrot was, zo te horen ben je er op tijd bij.

  BeantwoordenVerwijderen