maandag 27 augustus 2018

Geen energie om te klussen

Ik probeer er altijd voor te waken, maar deze keer ben ik er toch voor gevallen: ik mis motivatie en tijd om verder te klussen.
Normaal gesproken ben ik van het type dat 1 klusje onder handen neemt, en doorwerkt tot de laatste plint is geplakt voordat ik een ander klusje aanpak. Dit werkt heel motiverend, omdat we daarna weer in een schoon en mooier huis zitten. Deze keer had ik besloten om meerdere klusjes aan te pakken: het plafond in de gang, het meubilair in de badkamer en de loszittende toilet. Zie hier.

Het slopen ging redelijk vlot, maar daarna kwamen er enkele vermoeiende klusjes: gipsplaten opmeten, zagen, schroeven, en last but not least, alle gaten plamuren. En vervolgens het plamuur schuren, waardoor het hele huis onder poft. Bij de toilet zit ik nog steeds te puzzelen of ik een ontluchter ga maken, en hoe ik het voorzetwandje stevig moet maken. En ondertussen is het scholjjaar al weer begonnen, zodat ik savonds vaak bezig ben met lessen voorbereiden.

Misschien wordt het tijd dat ik een paar weekjes vrij neem.

Iemand ooit vergelijkbare problemen? Iemand manieren om me op te porren;-)?

16 opmerkingen:

 1. Jezelf aan laten melden voor ‘Help mijn man is klusser’?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jongens, die is echt onder de gordel :-P
   Maar wel een goede motivatie om weer te beginnen!

   Verwijderen
 2. Deadlines werken voor mij wel, dus een afspraak met een ander maken, waardoor ik ├ęcht iets op een bepaald moment af moet hebben, omdat een ander anders niet door kan. Maar dat is geen pretje en het vergroot de motivatie ook ├ęcht niet. Dus of dat nu een goed idee is... Oh, en nadenken over het eindresultaat, dat helpt soms wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat het even over je/haar heen komen, accepteer die tijdelijke rommel en plan het uit. Hoop niet dat het net zo gaat met vragen over je tooltjes;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe je het ook wend of keert: de klussen moeten gewoon af. Hoe eerder je dat doet, hoe minder last je ervan hebt. Beslis wat je zelf wilt doen en wat je eventueel uit wil besteden en pak de boel weer op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iemand die je mee helpt? Of wij klussen samen of vriendlief alleen en als hij er niet uit komt, dan komt onze vaste klusjes man. Je kunt niet overal een ster in zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De oorzaak weet je al, teveel/te grote klussen tegelijk. De oplossing is ook al genoemd, even hulp inschakelen.Een vriend, een klusbedrijfje.
  Ik "help" een vriendin wel eens in de tuin. Dan zit ik (ziek als ik ben) op een stoel wat tegen haar aan te babbelen. Ondanks dat ik niks kan doen, kan zij daardoor wel doorgaan. Wat ik wil zeggen is, het hoeft niet perse een klusser te zijn die je helpt, maar iemand die je aan de gang houdt bij een nare klus.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vandaag samen met een kameraad de boeiboorden aan de carport en garage gemaakt. een klus waarvan je denkt met een dag klaar te zijn. We zijn 2 zaterdagen bezig geweest. Zoveel tijd aan vriendschap kan ik niet terugbetalen, dus heb ik maar besloten om een bijdrage in natura te doen. Het was overigens wel een heuglijke dag, want we hebben vanaf 1 september geen hypotheek meer. Daar heb je vrienden voor, dus als ik je nog ergens bij kan helpen?

  BeantwoordenVerwijderen