maandag 10 september 2018

Andere baan!

Vanaf 1 januari gaan we het helemaal anders doen, want dan ga ik met een nieuwe baan beginnen! Nu werk ik via een consultant bij een klant. Dit betekent dat ik in twee systemen de administratie moet bijhouden, twee bazen heb, twee performance gesprekken heb, en dat eentje van die bazen dus eigenlijk weinig hoeft te doen om geld te verdienen dat mij eigenlijk toe komt.

Enkele jaren geleden vond ik consultancy een geschikte plek voor mij, omdat ik nog niet precies wist wat ik wilde. Via een consultancy kon ik gemakkelijk meerdere bedrijven uitproberen. Maar na enkele bedrijven uitgeprobeerd te hebben weet ik wel ongeveer wat ik wil. Dus ga ik nu werken bij...

...de klant waar ik nu zit! Ik blijf dus precies op dezelfde stoel zitten, blijf hetzelfde werk doen met dezelfde collega's en baas. Het enige verschil is dat ik een hoop werk niet meer dubbel hoef te doen, en dat ik geen extra setje consultant-collega's meer heb. Waarschijnlijk kan ik bij deze klant nu ook verder groeien en andere taken op me nemen.

Qua salaris heb ik het nog niet helemaal doorgerekend, maar ik ga er van uit dat ik meer vakantiedagen krijg, en toch meer ga verdienen. Meer geld en meer tijd dus!

10 opmerkingen:

 1. Ik werk voor de overheid en daar zag ik de laatste 20 jaar ook veel "externen" voorbij komen, waarvan er toch een aantal, veelal geen jonge honden meer, collega's zijn geworden. De laatste jaren zie je de externen sneller weglopen, omdat ze in het bedrijfsleven veel meer kunnen verdienen en de markt is gunstig.

  Ga je dan ook meer uren voor de klas staan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee, ik blijf 4 dagen in de week op kantoor en een dag in de week in de klas

   Verwijderen
 2. I'm confused?! Moet ik je nu wel of niet feliciteren met je "nieuwe" baan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd!
  Minder administratie=meer tijd voor andere dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een heel goede zet, gefeliciteerd. Hebben je kantoorbaan en dag voor de klas nog enige overlap qua inhoud, of is de dag voor de klas iets totaal anders?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Komen er binnenkort nog nieuwe tooltjes, de laatste blogjes zijn ook erg energiezuinig. Time flies, when you ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ok,ok, volgende week komt er weer een nieuw tooltje, omdat jij er om vroeg:-)

   Verwijderen
 6. Ik heb nog wel een idee voor een nieuw tooltje,de ewf calculator?
  Van lage tot hoge woz en van tophypotheek tot geen hypotheek.

  BeantwoordenVerwijderen