maandag 3 september 2018

Goedkoop naar festivals

Bedantk voor de opbeurende woorden om te klussen, ik ben al weer flink bezig. Hopelijk kan ik volgende week wat foto's laten zien.
Dit weekend is er minder gebeurd, want er was een muziekfestivalletje in het dorp. Ik heb festivalletjes altijd leuk gevonden, maar eigenlijk ga ik meer voor de sfeer dan voor de muziek. Gewoon een beetje in de zon liggen met een biertje. In de meeste gevallen ken ik geen enkel bandje dat optreedt. Dat is alleen maar gunstig: onbekende bandjes kunnen niet echt tegenvallen, en elk jaar zitten er wel een paar hele positieve verrassingen bij.
Maarja, goedkope bandjes moeten toch betaald worden. Het festival van afgelopen weekend kost ongeveer 50,- intree, en met drank en eten wordt het toch snel een dure bedoening.


Dus had ik dit jaar een andere aanpak gekozen: ik had me aangemeld als vrijwilliger! De hele zaterdagmiddag heb ik het festival meegemaakt van achter de bar, dus veel mensen gesproken en veel mensen blij gemaakt. Daarnaast mocht ik de rest van het festival gratis naar binnen, kreeg wat muntjes mee en kon backstage een degelijke maaltijd nemen. Win-win-win dus.

Bijna elk festival heeft hard vrijwilligers nodig, dus ik denk dat ik niet meer vaak intree ga betalen voor een festival.

6 opmerkingen:

 1. Slim, maar 50 euro entree is wel veel, de meeste tarieven liggen zo tussen de 20 en 30 euro per dag. Zelf ben ik de laatste jaren vrijwilliger bij de Zwarte Cross, onze vereniging vaardigt een aantal mensen als vrijwilliger af en daar krijgt de vereniging dan een bepaalde vergoeding voor.
  Dat hele vrijwilligersverhaal vind ik toch vrij mistig, iedere organisatie gaat daar op zijn eigen manier mee om?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die 50,- is voor het hele weekend (incl vrijdagavond). Een slim festival gaat goed met zijn vrijwilligers om, want dan komen ze vaker terug. Op zondag hoefde ik eigenlijk niets te doen, maar er bleek iemand ziek te zijn. Dus was ik niet de beroerdste om even in te vallen.

   Verwijderen
 2. Toch zijn er als je goed rond kijkt ook genoeg gratis dingen te doen. Zo ging ik dit jaar naar Ribs en blues in Raalte. Het bevrijdingsfestival en straten festival in Zwolle, En afgelopen weekend naar Opoes House of music in Hattem.
  Allemaal gratis en in bijna alle gevallen voor mij op de fiets te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tip, want festivals worden alleen maar duurder. Ook het eten en drinken ter plekke is erg duur geworden.

  BeantwoordenVerwijderen