maandag 13 mei 2019

Het hypotheek Whac-a-mole spel

Ik weet niet of er iemand nog het spelletje Whac-a-mole kent: een computerspelletje waarbij uit gaten in de grond steeds mollen tevoorschijn komen. Denk je net dat je alle mollen hebt platgeslagen, komt er weer een mol uit een ander gat tevoorschijn. De term Whac-a-mole wordt vaak gebruikt voor doelen die niet bereikt kunnen worden, omdat er steeds een ander probleem opdoemt. Mijn Hypotheekaanvraag begint zoiets te worden.

Na enkele weken van communiceren met de hypotheekverstrekker is er eindelijk een offerte ontstaan waar ik tevreden over ben. Er was slechts 1 probleempje: ik had een taxatie nodig van maximaal 6 maanden oud. Toen we besloten om te scheiden heb ik zo snel mogelijk een taxatie aangevraagd. De huizenmarkt zit in de lift, dus hoe langer ik zou wachte, hoe meer waard het huis zou worden, dus hoe meer overwaarde ik zou moeten betalen.
Maar de papier hebben best lang bij de rechter gelegen, waardoor de taxatie ondertussen verlopen is. De financieel adviseur had de hoop dat ze het door de vingers zouden zien. Maar helaas, omdat de hypotheek met NHG is, moeten ze streng zijn.
Dus ben ik een nieuwe taxatie aan het regelen. De taxateur was schappelijk en doet het nu met 35% korting. Dit is best redelijk, want hij is verplicht om opnieuw foto's te maken, kadastrale gegevens opvragen enz.
Maargoed, hij moet wel een beetje opschieten, want anders verloopt mijn werkgeversverklaring...

Die hele hypotheek levert me net zoveel stress op als 9 jaar geleden. Die scheiding vind ik helemaal prima, maar al dat papieren geregel ben ik meer dan beu. Ik leef toe naar de tijd dat ik gewoon weer ontspannen kan gaan aflossen, dan doet de hypotheekverstrekker een stuk minder moeilijk.

Zie ook:
Hypotheek overnemen van ex


3 opmerkingen:

 1. Holy moly, maar gelukkig geen toestanden rondom het kind.
  Die komen er meestal het slechtste uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gelukkig niet. M'n ex en ik kunnen nog prima door een deur, en dat voelt ons zoontje ook. Maar het geregel is zo'n gedoe.

   Verwijderen
 2. Herkenbaar, twee jaar geleden veel gedoe gehad met een hypotheekaanvraag. Ongelofelijk hoe lang zoiets duurt en hoe afhankelijk je bent. Met veel stress als gevolg.

  BeantwoordenVerwijderen