maandag 8 juli 2019

Verlost van jeukende haren

Hoewel ik dagelijks langs de Zuid-Nederlandse eikenlanen fiets, heb ik het geluk dat ik weinig klachten ervaar van de eikenprocessierups. Maar ik had nog wel last van andere jeukende haren: 2 katten. Dit weekend zijn ze eindelijk naar mijn ex gegaan, dus nu is het huis echt van mij!

Ik weet dat er hier veel kattenliefhebbers zijn. Ik vind katten ook best leuk...maar niet in mijn huis. Ze slopen het bankstel:
..de lak van de radiator (dit is echt hele harde lak, ik snap niet hoe die slopers het voor elkaar krijgen)...

---en ze willen overal heen waar ik niet wil dat ze heen gaan. Daarom hadden wij heel veel deurklinken rechtop gezet:

Maar waarom mogen ze niet buiten dan?
Ik heb kippen en meestal veel andere vogels in de tuin. Ik wil niet dat die vogels van de leg raken, of nog erger, in een kattenmaag terecht komen. Daarnaast hebben katten niet genoeg aan een tuin, en zijn de buren dus ook de sjaak. En dat is iets wat ik de buren niet wil aandoen: de katten waren mijn probleem, niet die van de buren.

Maar katten zijn toch heel lief/schattig/snoezig etc?
Ik mag een kat best graag aanhalen. Maar de katten hebben heel weinig aan mij. De katten zouden liever hebben gezien dat ik continue op de bank zou hangen, zodat ze op mijn schoot kunnen springen. Maar in de zomer kom ik nauwelijks in huis, en in de winter zit ik meestal aan een hoge tafel.

Dus nu ga ik genieten van een kattenvrij huis. Na een grondige reinigingssessie heb ik al een groot deel van de haren verwijderd, al zal ik de komende maanden nog genoeg haarballen vinden. Eindelijk kunnen alle deuren open, zodat het wat frisser gaat ruiken.
Ik merk nu pas hoeveel stress die katten me veroorzaakten: elke keer als ik door een deur ga voelt het vreemd dat ik de deur gewoon open kan laten staan, en als ik aan het koken ben en even iets ga weggooien hoef ik niet bang te zijn dat mijn bereidsel al vroegtijdig opgegeten wordt.

Of ik ze ga missen? Ik heb meelwormen en kippen, wat wil je nog meer? En morgen is m'n ex een dagje weg, dus heeft ze gevraagd of ik even de katten kan verzorgen. Prima, zolang het maar niet in mijn huis is.

zie ook:
bankreparatie
kattenkrabpaal

7 opmerkingen:

 1. Wat een baal, van je meubilair. Onze katten komen in de tuin en laten ons overwegend houten meubilair heel! Wel extra maatregelen ivm de vogeltjes, voldoende aanvliegmogelijkheid naar een voeder en drinkplek waar de katten niet kunnen komen. En s nachts verplicht binnenslapen, geen kattenluikje. En drie belletjes. Gelukkig kan ik aan de activiteit bij de voederplaats zien, dat heel veel jonge dieren het redden. Een tuin zonder vogels is maar triest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je een goedzak dat je toch nog zolang voor de katten gezorgd hebt.
  En wat fijn voor je dat je nu het huis echt voor jezelf hebt.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wellicht doe ik teveel om ruzie te voorkomen. Ik deed het voornamelijk ook voor mijn zoontje, die is erg aan de katten gehecht.

   Verwijderen
 3. Wat fijn voor je dat je dan nu het huis echt voor jezelf hebt.
  Dat de katten je meubilair sloopten kan te maken hebben met dat ze niet naar buiten konden. Katten hebben veel afleiding en beweging nodig. Een kat die binnen moet blijven zal dan ook veel behoefte hebben aan speelgoed en krabpalen.
  Dus als er gesloopt wordt, is er vaak gewoon iets aan de hand.
  Nou ja, niet meer jouw probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De kattenexpert heeft gesproken, min of meer.
  Ik ben benieuwd waar je zoon zich nu aan zal hechten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij fietsen de komende weken ook op de Zuid-Nederlandse lanen, wie weet komen we elkaar nog ergens tegen?

  BeantwoordenVerwijderen