dinsdag 6 januari 2015

Blikken huwelijk

Mensen hebben verschillende ideeen van romantiek. Sommige mensen houden het op de klassieke dingen zoals bloemen, dinertjes en zonsondergangen. Ik hou meer van de onverwachte, eenvoudige dingen.


Zo zijn we niet uit eten geweest toen we 3 jaar getrouwd waren. Maar op wikipedia las ik dat 3 1/8 jaar getrouwd ook een jubileum was, namelijk het "blikken" huwelijk. Voor wie het rekensommetje niet direct ziet: 3 1/8 (dus 3 jaar en anderhalve maand, oftewel 37 1/2 maand) is de helft van 6 1/4, en dat is de helft van 12 1/2, en zo door naar de 50 jaar getrouwd.
En wat is het ultieme kado op de blikken huwelijksdag aan een vrouw die van blikjes cola houdt? Precies: een blikken bloemstuk!


Van een oud blikje heb ik met een blikopener de boven- en onderkant eraf gehaald. Hierna is het blik eenvoudig in de juiste vorm te knippen met een stevige schaar. Helaas is aluminium heel moeilijk te solderen, dus ik kon alleen dingen omvouwen of met schroeven vastzetten. Ik heb elke bloem gewoon uit één stuk gemaakt, een een lange schroef als steel gebruikt. Het is heel belangrijk om alle randen om te buigen, anders kan iemand zich lelijk bezeren (tenzij je wilde rozen wilt namaken).
In het blikje zit een blokje hout voor de stabiliteit. Daarin zijn de stelen (lees schroeven) ingedraaid. De stampers van de bloemen zijn van het openingsmechanisme gemaakt.

zo, dat was de dosis romantiek voor deze maand.

Zie ook mijn andere doe-het-zelf projecten

3 opmerkingen: