maandag 18 januari 2016

Stimuleer je kind om te sparen met een Star Wars spaarpot

Ons zoontje was nog maar weinig met geld bezig, totdat hij 6 werd. Voor zijn verjaardag zei hij al dat hij een behoorlijk dure doos Star Wars Lego wilde, maar wij hadden eigenlijk geen zin om zulk kado te geven. Dus ging hij geld vragen aan familie.

Dit leek ons een mooi moment om aan zakgeld te beginnen. Hij krijgt elke week 2 euro.  Maar vreemd genoeg was hij al een paar weken vergeten om het zakgeld te vragen. Blijkbaar is hij toch nog niet zoveel met geld bezig. Daar is an sich niets mis mee, maar het kan geen kwaad dat hij begint te beseffen hoe duur dingen zijn.

Dus heb ik samen met hem iets gebouwd om het wat meer inzichtelijk te maken: een spaarpot in de vorm van een AT-AT Star Wars robot:
Aan de bovenkant kan hij het geld ingooien, en aan de zijkant kan hij aankruisen hoeveel geld hij al gespaard heeft. Als alle vakjes vol zijn, dna heeft hij genoeg gespaard. Voor de mensen die de oude Star Wars films niet hebben gezien, we bedoelen deze robots:
© 1980, 1997, 2004 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved
Het valt trouwens nog niet meer om zo'n scheef ding op gammele poten te bouwen. Hieronder zie je wat voortgangsplaatjes:Ik ben benieuwd wat zijn volgende spaardoel wordt!

Zie ook:
dress piraat
dress droideka
doe het zelf

3 opmerkingen:

 1. Heel leuk gedaan: Star Wars: The Clone Wars
  Kloont deze versie ook rente?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee!
  Hier geen Star Wars spaarpot, maar mijn zoontje van 10 heeft wel helemaal zelf zijn Lego Star Wars AT-AT set van €100 bij elkaar gespaard!
  Elke woensdagmiddag lopen we samen krantjes en zijn verdiensten zijn €3,10 per week, dus kan je nagaan met wat voor geduld dat is gegaan! (ja, en een beetje verjaardagsgeld natuurlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is sowieso een goed plan om een kind te leren sparen. De Star Wars spaarpotmis hier een leuk middel voor. Kind zal leren goed met geld om te gaan

  BeantwoordenVerwijderen