donderdag 10 december 2015

Meelwormen worden steeds hipper!

Van Opnieuw beginnen kreeg ik een tip dat er bij Kickstarter een leuk project staat, namelijk de LIVIN HIVE: een hippe meelwormenkwekerij die alles automatisch voor je doet: je hoeft alleen af en toe te voeren, en de volwassen meelwormen vallen in het "oogst-laadje". Het ding ziet er zo hip uit, dat het me niets had verbaasd als Steve Jobs 'm persoonlijk had ontworpen: wit en mooie afrondingen enzo. Kortom, dankzij dit apparaat worden meelwormen net zo hip als gojibessen.
Bron: Kickstarter.com


Kickstarter is een website voor crownfundingprojecten. En dan komt de grootste vraag bij spaarders: wat kan het me gaan opleveren als ik geld investeer via Kickstarter? Het antwoord is: helemaal niets! Kickstarter ondersteunt alleen projecten met een duidelijke boodschap, zoals films, kunst en (in het geval van LIVIN HIVE) apparaten die ons leven kunnen veranderen. Het succes van Kickstarter wordt niet gemeten door opbrengst, maar door hoeveel dromen werkelijkheid worden.
Afhankelijk van het bedrag dat je doneert krijg je een bedankje. In dit geval varieert het van een kookboek in pdf bij $1 tot een meelwormenkookworkshop bij minimaal $200,-. De beloning is dus in natura, niet in geld.
Het bedrijf had minimaal $100.000 nodig om te kunnen starten, en afgelopen zondag is dit doel gehaald! Het project gaat dus zoiezo van start, maar meer geld is natuurlijk altijd welkom.

Ik heb besloten om $25 te doneren. Op deze manier lever ik een substantiele bijdrage aan een doel dat ik enorm belangrijk vind. En als sponsor krijg je meer inzicht in "the making of" van het apparaat. Misschien kan ik ideeen namaken voor mijn eigen torrarium. De verwachtte kostprijs van het apparaat is $699. Ook krijg je als "$25 donateur" een portie meelwormen thuisgestuurd. Zo kan ik mooi proeven welke de lekkerste zijn.

Persoonlijk denk ik dat mijn meelwormen gaan winnen, want die zijn "as we speak" een verlaat sinterklaasfeest aan het vieren:

zie ook:
hoe kweek je meelwormen thuis?

4 opmerkingen:

 1. Ik val hier steeds half in, maar begrijp ik nu goed dat je die dingen eet? Zelf dus?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ze zijn nog niet groot genoeg, dus ik moet nog even geduld hebben. Maar het plan is om ze zelf te eten.

   Verwijderen
 2. Zie het nu pas, Harvest klinkt mij als muziek in de oren.

  BeantwoordenVerwijderen