vrijdag 20 november 2015

5de storting op spaarhypotheek is een feit!

Deze week kreeg ik de offerte voor een extra storting op de spaarhypotheek. Deze keer levert een investering van 2000,- een maandelijkse besparing van E12,93 op. Aangezien we nog 297 maanden te gaan hebben is het rendement:
Voor een uitleg van deze berekening, of om deze berekening zelf te doen, zie hier.

Door deze storting zakt de resterende hypotheekwaarde naar iets meer dan 90% van de oorspronkelijke waarde. Ik heb me dus een beetje verkeken, want ik had verwacht dat we de mijlpaal van 90% zouden gaan halen. Maar we zitten lekker op koers. Als we op deze manier doorgaan, dan gaat het volledig aflossen binnen de looptijd zeker lukken.
We betalen op dit moment nog maar 92% van de oorspronkelijke maandlasten.


zie ook:
het verloop van mijn hypotheekaflossing

10 opmerkingen:

 1. Ik ben wel benieuwd hoe de overlijdensrisicopremie zich verhoudt t.o.v. van je stortingen, welke trend is daar zichtbaar?
  Wat is daar de maandelijkse besparing van?

  De grafieken lijken steeds meer op een bord spaghetti, lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zit bij ons in 1 bedrag gecombineerd. Uit het feit dat het rendement (6.16%) veel hoger is dan de rente van onze spaarhypotheek (5.3%) concludeer ik dat de ORV kosten ook zijn gedaald.

   Verwijderen
 2. Meelwormpjes? http://www.duurzaambedrijfsleven.nl/futurefood/10683/start-up-maakt-kweekkast-voor-eetbare-meelwormen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van wake-up to start-up, ook hier is dus al goed over nagedacht. De MW burgers gaan er komen!!

   Zal me niet verbazen als de MW burger bij de Mac op het menu komt.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de tip! Zo'n project is zeker mijn steun waard!

   Verwijderen
 3. Ik ben zo dom geweest. Vroegah, toen ik de blogs nog niet las, heb ik een aflossingsvrije hypotheek genomen. Ik had geen keuze, het was het enige wat ik kon betalen en de kids en ik hadden een dak nodig boven hun hoofd na de echtscheiding. Ik was wel al vast van plan om extra af te lossen maar dat kon pas als ik het huis had verbouwd en een aangepaste auto had gekocht voor gehandicapt kind. Daarna ben ik stevig gaan aflossen (vind ik zelf hé). Totdat de regering in 2013 de regeltjes ging veranderen. Uit angst heb ik toen een deel van de hypotheek omgezet in een spaarhypotheek. Voor 15 jaar vast (€ 37.500,-- tegen 5,15% rente). En toen de kapitale fout: ik heb meteen het maximale bedrag gestort in de spaarhypotheek. Ik kan niets meer extra aflossen op de spaarhypotheek. Baal, baal, baal. Had ik de blogs maar eerder ontdekt. Ik betaal nu voor het spaargedeelte € 91,15 bij ongewijzigde rente en dan nog het rentebedrag. De rentevast periode eindigt in 2018, de spaarhypotheek eindigt dus in 2028. Ik hoop de aflossingsvrije hypotheek dan wel voor 2028 afgelost te hebben.
  Danke je wel Rentenier, voor het duidelijke verhaal en de rekensommetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ken je Frits al, kijk dan eens op ikbenfrits.nl

   Verwijderen
  2. ja, ik ken de site: ziet er erg hip uit, maar ik vond de inhoud (nog) zeer beperkt

   Verwijderen
 4. Ben misschien iets te actief aanwezig op je blogs, sorry daarvoor, maar namens meerdere collega en vrinden hartelijk dank voor de uitzonderlijke besparingen die dit heeft opgeleverd.

  BeantwoordenVerwijderen