vrijdag 6 maart 2015

Katten tempels

Om te voorkomen dat onze 3 katten het hele huis slopen, probeer ik hun leefomgeving zo gerieflijk mogelijk te maken. Zo heb ik onlangs een mega-krapaal gemaakt. Maar voor de rest zitten ze het liefst in een oude doos van boodschappen. Dus waarom zou ik zo'n doos niet wat prettiger voor ze maken?
Mijn zoontje wil altijd dingen met wc-rolletjes knutselen, dus het idee ontstond a snel om een Romeinse tempel te gaan maken. Dekentje erin, en klaar. Nu maar afwachten welke kat er als eerst ingaat. Jawel, de eerste klant treedt aan:
Onze zwarte kat is de sterkste, dus die wint elk gevecht. Dat vond ik een beetje zielig voor onze kleine grijze, dus besloot ik nog een tempel te maken, maar dan met een kleinere deur, zodat alleen die kleine er in kan. Het thema is dit keer Oosters. Maar wat denk je? Dikke kater weet zit met moeite toch in het huisje te wurmen:
Dan kan toch niet prettig zijn, zijn buik built bijna uit door de raampjes:
Enfin, dan gaat die kleine grijze maar in de Romeinse tempel. 
De huisjes blijven na weken nog steeds erg populair, en gebeurt vaak genoeg dat de kleine grijze eruit wordt geschopt door de zwarte. Misschien moet ik nog een derde tempel maken, ook omdat onze derde kat dan ook een fatsoenlijk onderdak heeft. Heeft iemand nog inspiratie voor een ander huisje?
zie ook mijn andere doe-het-zelf projecten

5 opmerkingen:

 1. Het lijkt wel een Romeinse tempel! De katten boffen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals je kunt zien is de tempel is opgedragen aan Mars:-)

   Verwijderen
 2. Een pyramide ( de Egyptenaren hadden veel met katten),
  een grot (kost wel veel papiermache),
  een ridderkasteel.
  En als je veel rietjes hebt: een koepeltent voor het ultieme vakantie/Lowlands gevoel.
  Boffen jullie katten met hun creatieve personeel! Jullie maken mooie dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die katten worden als keizers behandeld zo te zien. Ik weet niet of je hamsters hebt? Ooit heb ik een hamsterdoolhof van lego gemaakt met enkele verdiepingen en raampjes om te kunnen kijken of ze langskwamen. Totdat bleek dat ze het gangenstelsel wel prettig vonden om hun darmstelsel in te legen. Maar met katten heb je dat probleem niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk maar wil je ook uitleggen hoe je dat maakt ik heb het gemaakt maar het leek helemaal niet op die online staat maar mijn kat is er blij mee dankje

  BeantwoordenVerwijderen