maandag 10 april 2017

Boompjes

Het vorig jaar hebben we de voorkant van ons huisopgeleukt met wat bomen. Aan de voorkant zijn drie photinia's gekomen, die uiteindelijk aan elkaar moeten gaan groeien, en aan de zijkant hebben we leiperenboom geplant. Voor defoto's van het vorig jaar, zie hier.

Het eerste jaar is altijd het zwaarste jaar voor een pas verplantte boom. Gelukkig hebben ze het prima overleefd. Onze leiperenboom staat in bloei:
De Photinia's waren gespalkt aan bamboestengels, zodat de stammen mooi recht zouden groeien. Nu heb ik de bamboestengels losgehaald, en samen met nog meer bamboestengels heb ik een raster gemaakt waarlangs de takken moeten gaan groeien:
De kruinen beginnen al aardig naar elkaar toe te groeien! Het fijne van deze bomen is dat ze het hele jaar door blad houden en dat het leiden van de takken niet zo secuur is als bij leilinden.En als het goed is komen er binnenkort bloemen in. Ik ben benieuwd!

5 opmerkingen:

 1. Wat groene vingers is leuk. Zelf heb ik een meter of 4 frambozen geplant. Deels voor het plezier, deels om de kinderen te leren waar fruit vandaan komt. Volgende actie: patatjes planten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, leuk! Heb je trouwens zomerframbozen of herfstframbozen? Herfstframboos woekert de hele tuin door. Mijn buurman heeft een tuinschuurtje op drie meter van de erfscheiding, en in het schuurtje groeien ook onze frambozen!

   Verwijderen
 2. Dat ziet er mooi uit zeg. Bomen geven een huis zo mooi karakter vind ik altijd!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan er straks nog geld geplukt worden van deze boompjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er mooi uit! Handig als je groene vingers hebt en weet wat waar kan groeien...

  BeantwoordenVerwijderen