maandag 20 november 2017

Sinterklaas denkt dit jaar aan minimalisten

De NTR heeft het er elk jaar moeilijk mee: hoe zorg je er voor dat Sinterklaas een feest is voor alle Nederlanders? En in dit geval bedoel ik niet alleen de kleur van zijn knecht. Mijn probleem van het feest is dat het een doorgeslagen consumptiefeest is. En omdat we de schijn moeten hooghouden dat die kado's daadwerkelijk uit Spanje komen, moeten de pakje er natuurlijk wel nieuw uitzien. Ik vind dat behoorlijk zonde, want met zijn verjaardag geven we hem vaak genoeg tweedehands dingen, en daar ik hij net zo blij mee.
Maar wat is dit jaar het geval? Volgens het Sinterklaasjournaal zijn veel pakjes over boord geslagen, en kunnen ze er misschien een beetje haveloos uitzien. Ideaal! Dus afgelopen zaterdag zijn we naar de kringloop gegaan en hebben voor een habbekrats de zak gevuld. En mocht er iets aan de kado's mankeren, dan heeft het Sinterklaasjournaal een goed excuus gegeven.

En waarschijnlijk verdwijnt de helft van de kado's binnen niet geruime tijd weer bij de kringloop. Kijk, dat noem ik een echte groene Sint!

zie ook:
De oplossing voor de zwarte piet discussie


11 opmerkingen:

 1. Ik denk in een land als Nederland dat het hele feest zou moeten worden omgedraaid naar doe je spullen weg door weg te geven aan degene die het nodig hebben. Hoe gaaf zou het zijn dat kinderen leren spullen weg te geven ipv te krijgen. Het is al triest te horen dat ouders spullen naar zolder brengen omdat het kind het niet kan verwerken dat hij/zij allemaal krijgt.

  Ik vind jou al sowieso beter want voor het kind maakt het allemaal niet zo veel uit tenzij het al op school wordt geconfronteerd met andere kinderen die veels te veel veels te duur krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Das inderdaad nog eens een goed excuus van het Sinterklaarjournaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De groene Sint, hij bestaat echt!
  https://www.youtube.com/watch?v=KNNSvG5pjms

  Hulppiet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En vandaag zelfs nog een excuus om het cadeau niet eens meer in te hoeven pakken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, daar dacht ik ook aan toen ik het sinterklaasjournaal zag:-)

   Verwijderen
  2. En nu ik er over nadenk: ik stelde ooit voor om zwarte piet te vervangen door een bevallige kleindochter, net als Snegurotsjka in Rusland. Misschien gaat Zielepiet die rol vervullen :-P

   Verwijderen
  3. Haha, al je wensen gaan in vervulling ;)

   Verwijderen
 5. Mooie manier van omdenken. Ik keur het goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super goed! Ik krijg altijd het idee dat ik als kinderloze niet mee mag praten, maar ik vind het triest als ik op kinderfeestjes zie dat cadeautjes soms nog maar half uitgepakt op een grote stapel in de hoek van de kamer belanden, omdat het simpelweg teveel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je in Spanje op 6 januari het feest van Driekoningen ziet, dan lijkt dat heel veel op sinterklaas. Verklede mesen. Ik zag zelfs een zwart geschminkt.

  In Curacao zal het ze een zorg zijn. Ze vieren het gewoon. Feestje. Sint is wit en piet is zwart. Er komt schmink aan te pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waarom denkt Sinterklaas nooit aan de Kerstman, vice versa?

  BeantwoordenVerwijderen