maandag 17 december 2018

Net geen fietsrecord

Het jaar is bijna afgelopen, dus kan ik wat balansen gaan opmaken. Aangezien ik de komende week niet meer met de fiets naar het werk ga (te vies weer, zelfs voor mijn standaard), betekent dit dat ik het eindresultaat van mijn fietsgedrag kan bekijken. Voor wie het niet weet: mijn enkele reis woon-werk is rond de 30 kilometer, die ik bijna dagelijks met een racefiets probeer af te leggen. Het resultaat is als volgt:
Dit jaar ben ik 110 keer met de fiets naar het werk gegaan, en dat is 3 minder dan het recordjaar van 2017, maar nog steeds veel meer dan de voorgaande jaren. Of ik nu toch nog snel 4 keer door dit weer naar het werk ga fietsen om het record te verbreken? Ehm..nee. Ik ga geen wedstrijd met mezelf houden.

Maar relatief gezien ben ik eigenlijk veel vaker met de fiets gegaan. Mijn zoontje is nu op zondag, maandag en donderdag bij mij. Donderdag is mijn lesgeefdag, dus op maandag is het meestal puzzelen hoe ik dit oplos. Soms komt mijn moeder, maar vaak werk ik die dag thuis. Dit jaar heb ik dus veel meer thuisgewerkt, en nog steeds heb ik zoveel kunnen fietsen. Ik ben dus vooral nog minder met de auto naar het werk geweest. En dat is terug te zien in het jaarlijkse autoverbruik:

(blauw is het maandelijks verbruik, geschaald naar een jaar, en rood het jaarlijkse verbruik)


Het jaar is nog niet afgerond, maar het lijkt erop dat ik dit jaar ongeveer 2000-3000 km minder heb gereden dan in 2017.

8 opmerkingen:

 1. Ik doe het je niet na. Chapeau. Ik denk zelfs dat Gerhard Hormann je dit net na doet...👏

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet niet dat Gerhard elke week een fietstocht op een tandem maakt met een visueel gehandicapte man uit Rotterdam.
   Deze km zijn goud waard

   Verwijderen
  2. Dankje, maar ik ben niet echt bezig om me te meten aan hormann:-). Inderdaad leuk dat hij fietsend vrijwilligerswerk doet.

   Verwijderen
  3. trouwens, bij Hormann kan je niet echt spreken van woon-werk verkeer:-)

   Verwijderen
 2. Nog recht op kinderopvangtoeslag?
  Hoe sterk is de eenzame fietser...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is ons al 9 jaar gelukt om kinderopvang in de familie op te lossen, dat proberen we zo vol te houden

   Verwijderen
  2. Wij konden een familielid als gastouder opgeven.

   Verwijderen
 3. Ik woon 25 km van mijn werk, maar vindt het een klere eind fietsen. Ga het volgend jaar met mooi weer toch een keer proberen op de elektrische fiets.
  Respect!

  BeantwoordenVerwijderen