zaterdag 15 maart 2014

Tijd voor een nieuwe storting op spaarhypotheek

Het sparen gaat voor de wind, dus het is weer tijd om weer een druppel op de gloeiende plaat te laten vallen. Het vorig jaar heb ik in september E2000,- op onze spaarhypotheek gestort. Om optimaal gebruik te maken van de bandbreedte, is het zaak dat we elk jaar ongeveer evenveel geld uitgeven aan onze spaarhypotheek.
Het afgelopen jaar hebben we dus E2000,- extra gestort, maar hebben we 5 maanden lang E12,37 minder hoeven betalen. In totaal hebben we dus E1938,- meer besteed aan hypotheek dan in andere jaren.
Dit jaar zullen we 12 maanden lang profiteren van de korting van E12,37. Bovendien zullen we vanaf mei, dus zo'n 8 maanden lang, nog meer korting krijgen. Ik gok dat die korting ongeveer E14,- is. Tel ik dat bij elkaar op, dan blijkt dat ik nu ongeveer E2200,- zal moeten storten.

Ik geef het toe, dit is een hoop gereken in de marge. Het grote geld valt er niet mee te verdienen. Maar nu beschouw ik het gewoon als hobby.

Over een paar weken zal de hypotheekverstrekker met een antwoord komen wat de nieuwe premie wordt. Kijken of die E14,- per maand een beetje gaat kloppen.

zie ook:

2 opmerkingen:

  1. Tja, en wat nu als het schip met geld eens binnen komt en je kunt je hypotheek schuld inlossen. Dan hang je alsnog met de belasting door al dat storten. Wij betalen nog maar circa 6 Euro per maand aan premie omdat het contract nog zo lang is en de lage premie komt door het continu extra aflossen. De allergrootste lol is als de inkomsten door werk plotseling erg achteruit gaan dan maakt dat weinig uit, de schuld is absoluut zoveel verminderd dat de energie rekening per maand om in dat huis te wonen vele malen hoger is. Maar ja, de gaskraan kun je dichtdraaien en het licht uit als je wat minder te verteren hebt, de bank wil echter wel de rente hebben elke maand en die wacht niet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In alle gevallen ben ik niet binnen 16 jaar (de hypotheek is nu 4 jaar oud) van de spaarhypotheek af, of ik wel of niet stort. Maar als het schip met geld binnenkomt, dan kan ik nog altijd de aflossingsvrije hypotheek gaan aflossen.

      Verwijderen