vrijdag 10 april 2015

Boeken over aflossen

Ik heb sinds kort een bibliotheek abonnement. Eigenlijk lees ik voornamelijk wetenschappelijke boeken, maar ik wilde ook wel en keer in het genre van bespaarboeken duiken. De boeken van Gerhard Hormann hebben door veel bloggers bijna een bijbelse status gekregen, dus die heb ik zojuist gereserveerd bij de bieb.

Na wat zoeken kwam ik ook op internet ook op een ander boek uit, namelijk "hypotheek versneld aflossen". Het boek verhult zichzelf in een nevelen: het is alleen via www.hypotheekversneldaflossen.nl te koop (dus ook niet in onze bieb), niets is erover te vinden op internet, maar het belangrijkste is dat het geen schrijver heeft. De uitgever is Kingpin media, een Engelse uitgever. De site ziet er erg karig uit, met veel gehighlighte en onderstreepte tekst.

Het is afgeprijsd van 91,-(!!!) voor 17,-, en je krijgt er gratis twee e-books bij, namelijk “Manieren Om Geld Te Besparen” en  “Geld Verdienen Met Internet”, beide zijn ook ontraceerbaar op het wijde web.

Ik vermoed dat het boek vol staat met clichématige bezuinig maatregels, waarschijnlijk vertaald vanuit het engels, dus totaal niet toepassing op de Nederlandse situatie. Er is zelfs een kans dat je geld direct naar een belastingparadijs wordt doorgesluisd (ik bedoel in dit geval niet de zuidas van Amsterdam). Weggegooid geld dus.

Heeft iemand ervaring met dit boek?

Anyway, ondertussen is hier mijn recensie van Hypotheekvrij!

5 opmerkingen:

 1. Wat ik er over lees doet bij mij alarmbellen rinkelen. Het klinkt behoorlijk nep. Dat eerste bedrag lijkt me niet reëel en de korting dus ook niet. Ik zou dat boek niet kopen.

  Ik ben benieuwd wat je van de boeken van Hormann vind. Ik vond ze zelf best tegenvallen. Ik had denk ik te hoge verwachtingen door alle positieve reacties.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. precies wat huisvlijt zegt, zodra ze met zulke kortingen gaan werken. en met die gehighlighte tekst gaan werken dan krijg ik overal kriebels. Alles roept niet doen. Dat geld kun je beter in je aflossing stoppen levert waarschijnlijk meer op :)

  nomoskar

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wees gerust, ik ga echt niet zomaar een boek kopen van zo'n louche website :-)

   Verwijderen
 3. Ik vond het eerste boek van Hormann wel goed, maar het tweede tegenvallen. Erg saai.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het nieuwste boek laatst gekocht van Hormann, ik vond het ook erg tegenvallen. Ik ervaarde het als een soort recensie van boeken die hij de afgelopen Tijd gelezen had en dat was nou niet wat ik verwachte en naar opzoek was.

  BeantwoordenVerwijderen