vrijdag 5 februari 2016

Zelfgemaakte meelwormenburgers

Kwisvraag: het ziet er griezelig uit, maar als je op het knopje drukt, ziet het er ineens smakelijk uit, rara wat is dat?

Antwoord: Meelwormen in de blender!Een paar weken geleden heb ik meelwormen in hun zuiverste vorm gegeten, maar ik was niet van plan om dit zo te blijven doen. Kippen en koeien eten we ook niet met huid en haar op, waarom zouden we meelwormen dan wel in zijn pure vorm moeten eten? Blenden tot meelwormenburgers dus.

Hier zie je het resultaat (let niet op de spek):


En of ze smaakte? De structuur van meelwormen is verdwenen, en daarvoor kwam een goede notensmaak voor terug. Het probleem was echter dat ik teveel ei bij het goedje had gedaan, zodat ik daarna teveel meel moest toevoegen om de boel een beetje te kunnen binden. Het werd dus een behoorlijk droge hap. Iets te veel meel in de meelwormenburger zeg maar.

Misschien is dit het moment om te accepteren dat ik niet echt een keukenprins ben, maar dat ik meer lijk op de vader in "moeders wil is wet" van Kinderen voor Kinderen (Jeweetwel, Ron Brandsteder die kokend "lalala laa laa laa" zingt).

Dus voor de volgende portie meelwormen ga ik een "echt" meelwormenrecept gebruiken. En die zijn er genoeg te vinden op internet, bijvoorbeeld hier.

zie ook:
tempura meelworm en meelworm omelet
waarom zou je insecten eten?

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het knap dat je dat kunt eten.
  Wel denk ik als ik echt honger heb dat ik dat ook eet.
  Maar nu kan ik het niet voor elkaar krijgen om dat te eten.
  Ik weet het dat zit tussen mijn oren want ik eet wel kip en vlees biologisch wel te verstaan.
  Misschien als iemand dat mij voorschotelt en ik weet niet wat het is en het smaakt goed dan gaat het ook tussen mijn oren goed vallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Respect :-) Dan heb ik toch een voorkeur voor af en toe vegetarisch eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jak. Wel leuk om te lezen, derhalve respect. Jullie leven nog,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoute spek verbloemt wel de smaak, heb je ook een filmpje van de consumptie?

  BeantwoordenVerwijderen