maandag 2 mei 2016

Bloembakken

Het is lente, dus ik het bij ons weer tijd om het nodige te gaan zaaien. Het afgelopen jaar zijn onze buren verhuisd, en ze lieten een hoop bloembakken voor ons achter. Het enige wat ik nog nodig had is iets om ze een beetje compact tegen de muur te hangen. Bloembak-haken kosten al snel een paar euro per stuk, dus dat tikt best aan.
Dus kwam ik met deze oplossing:

Eigenlijk is het een kinderlijk eenvoudige oplossing: gewoon voor elke twee haakjes en twee schroeven in de muur
Bij nader inzien vond ik dit toch een fragiele oplossing. Al het gewicht van de bloembak komt nu aan de rand van de plastic bloembak te hangen. Dus heb ik de boel gesteund met wat latjes:
Zie ook:
andere doe het zelf projectjes7 opmerkingen:

 1. Inderdaad zijn die haken duur. Ik heb geluk, mijn vader heeft 20 rvs haken voor mij gemaakt van restmateriaal. Het koste mij toendertijd een fles borrel. De haken zijn inmiddels 15 jaar oud. Ik vind jouw oplossing geniaal. Nu wachten tot er wat groeit, dit moet gaan lukken met het mooie weer deze week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik ben (nog) niet zo handig met metaal, zeker niet met staal. Dus voorlopig hou ik het op houten oplossingen.

   Verwijderen
 2. De vraag is natuurlijk wat komt er in. Er is voldoende licht en ruimte tussen de bakken? Misschien dat je het cement in je muur ooit nog eens bijwerkt? Ik mis wat op de zijfoto. Ik doe het iedere tien jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bakken staan van 12u smiddags tot zonsondergang in de zon, dus de plantjes hebben niet te klagen. Aan de voegen van de scutting heb ik me nog nooit geergerd.

   Verwijderen
 3. Leuk gedaan, maar wel een beetje eentonig zo onder elkaar.
  Weet ook niet hoe hoog de bloemen worden, komen ze niet in de schaduw van de bovenste bak te staan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij zijn het vooral kweekbakken. Als het spul te groot wordt dan plant ik het uit, of zet de bak ergens anders neer. Ik heb 9 van zulke bakken gekregen, dus ik kan altijd wisselen.

   Verwijderen
 4. Simpel is vaak de beste oplossing, netjes gedaan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen