maandag 11 januari 2021

Tv apparatuur wegwerken

Sinds ik afgelopen juli ben gestopt met lesgeven heb ik elke donderdag tijd om te doen wat ik wil. Dus de laatste tijd heb ik veel klusjes gedaan. Het zijn vaak kleine klusjes, omdat de grote klusjes gelukkig al gedaan zijn. Nouja, alle grote klusjes, ik heb nog wat grote wensen die ik blijf uitstellen. En als excuus om er niet aan te beginnen, doe ik al deze kleine dingetjes. Maargoed, het is ook fijn als er kleine klusjes worden gedaan.

In 2015 heb ik ons televisiemeubel verruild voor een simpel plankje naast de televisie. Dat was de tijd dat de videorecorder de deur uitging, en we alleen nog een DVD speler, een mediabox en een telefoon hadden. Ondertussen heb ik de mediabox en de vaste lijn ook de laan uitgestuurd. De DVD speler wordt ook nog zelden gebruikt, dus eigenlijk blijft de raspberrie pie en de losse HDMI kabel voor een laptop over.

Zo zag het er dus uit:

Het stoorde me aan vele kanten: het plankje hing in de weg, de boekenkast ernaast staat helemaal niet handig, want je kunt heel moeilijk bij de onderste boeken, en het is in zijn geheel heel rommelig. 

Dus heb ik de thermostaat verplaatst, het plankje weggehaald en de kast op die plek gezet. Die ziet er al een stuk rustgevender uit:

Het enige probleem is waar ik mijn raspberrie pie laat om televisie te kijken. Ik had een gat gemaakt in de kast, zodat alle kabels enzo in een vakje kunnen liggen. Het nadeel is dat het een behoorlijk rommeltje is:

Dus kwam ik op het idee om een "dubbele bodem" te maken in een van de plankjes in de kast. Ruim een jaar geleden heb ik het televisiekastje op de slaapkamer weggehaald. Gelukkig gooi ik zelden hout weg, dus kon ik dit hout gebruiken:

Dit is het idee:

De raspberrie pie en de verdeeldoos liggen nu in de dubbele bodem. Door middel van een klein gat in de boden kan je de schakelaar van de verdeeldoos omzetten, en start de raspberrie pie automatisch op. Het draadloze toetsenbord wewrkt prima door het hout heen. Na een schilderbeurt zie je nauwelijks dat het niet origineel bij de kast hoort (behalve voor mensen die de Ikea collectie te goed kennen):

Ziezo, een heel stuk rustgevender: geen uitstekende kasten, plankjes of kabels meer!


7 opmerkingen:

 1. Een klusje als dit is met een half uurtje geklaard. Voor jou dan. 👏👏👍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! nouja, de lak moest een tijdje drogen, maar anders ;-)

   Verwijderen
  2. Nou nee, natuurlijk niet. Opzoeken zagen verf kopen schuurpapier, opruimen en dan het idee, de uitwerking.
   Ik vind het knap, maar niet voor mij.

   Verwijderen
 2. Kabels kabels kabels, goed opgelost!
  Misschien een leuk idee om de schuiftrombone aan de muur te hangen boven de tv?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou kunnen, maar dan moet het wel op een manier dat ik 'm meteen kan pakken voor een deuntje.

   Verwijderen
 3. Komt er nog een aflossing deze maand, de bonussen zijn binnen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorige maand heb ik een stuk rente afgekocht, hierover later meer, dus nu even weer wat sparen...

   Verwijderen