vrijdag 22 oktober 2021

Keuken verbouwen

Zoals ik al aangaf ben ik de laatste tijd niet zoveel bezig met bezuinigen. Ik ben meer bezig met hoe ik mijn huis beter kan maken. Het feit dat mijn keuken slechts 1m80 breed is al een doorn in het oog sinds ik er woon. 1m80 is te small om er een eettafel neer te zetten, dus eigenlijk heb je er helemaal niks aan. Maar de keuken is wel op de zonnige kant, blokkeert de keuken al het zonlicht dat ook de kamer in kan vloeien. 

Ik ben al heel lang aan het denken hoe ik dit wil verbeteren. De muur tussen de keuken en kamer wegslopen is ingrijpend, en daarmee open je een doos van pandora: dan moet je eigenlijk ook de hele kamer aanpakken. 
Een bijkomend dingetje is dat mijn zoontje een verbouwing niet nodig vindt. Hij vindt het zonde van het geld, en hij vind de keuken nog goed genoeg. Blijkbaar heeft hij veel genen van mij geërfd....

Na een tijdje vertelde m'n zoontje dat zijn moeder hem gerust had gesteld: ik praatte immers al 10 jaar over het verbouwen van de keuken en er gebeurde steeds niks, dus hij kon gerust zijn dat er weinig zou gebeuren. Dat was voor mij de druppel: ik heb meteen een een aannemer gevraagd om de muur eruit te laten halen. De plannen voor de rest komen wel zodra de muur eruit is.

Om mijn zoontje toch aan het idee te laten wennen, heb ik samen met hem op de muur getekend hoe de keuken eruit kan komen zien:


10 opmerkingen:

 1. Waarom die 2 kastjes aan de zijkant niet als 'eiland' kwart slag gedraaid? Dan is het linkse kastje uit het blok onder het raam ook veel beter te benutten. En kijk je tijdens koken of afwassen de woonkamer in. Met een iets breder blad op het eiland kun je ook een ontbijtplek maken met een paar barkrukken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is een optie, de schets op de muur is nog niet het definitief ontwerp :-)

   Verwijderen
 2. haha. Zo zie je maar hoeveel invloed een (ex-)vrouw heeft ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee om het verbouwplan zo op de muur te tekenen!
  Dat geeft de nodige wentijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk gedaan, eindelijk plannen die geld gaan kosten ;-), je ontsnapt er niet aan
  Is er nog een draagbalk nodig, ik ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zo'n tekening op de muur, kan je inderdaad even wennen aan het idee, zeker voor zoontje leuk. En misschien een budgetje erbij? Kan je er zelf vast aan wennen dat je geld moet gaan uitgeven. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik denk dat ik maar beter niet op mijn spaarrekening kan gaan kijken ;-)

   Verwijderen
 6. Neem aan dat je druk bezig bent met de keuken. Heb je een quooker mee genomen in je keukenplannen?

  23 november 2020 had je een berekening gemaakt "Waterkoker of fluitketel?". Met deze dure gasprijs al aan de waterkoker en elektrisch komen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan in ieder geval overstappen op inductie. Qua waterkoken wordt het waarschijnlijk gwoon een waterkoker

   Verwijderen
 7. Rust Roest Rentenier, Actie, Actie, Actie

  BeantwoordenVerwijderen