vrijdag 15 augustus 2014

Samenvatting van het afgelopen jaar

Ik zag opeens dat ik al ruim een jaar bezig ben met dit blog. In dit jaar heb ik vele investeringen onderzocht of ze rendabel zijn of niet. En uiteraard heb ik zelf geïnvesteerd in deze zaken. Tijd om de balans op te maken.

Wat vind ik winstgevend:

Wat vond ik niet winstgevend:

Verder heb ik geprobeerd om vage financiële dingen te begrijpen, zoals:

Wat heb ik persoonlijk met deze informatie gedaan:
 • er is 2000,- + 2200,- gestort op de spaarhypotheek
 • een hoop bijna gratis huisverbeteringen doorgevoerd 
 • door langzamer te rijden bespaar ik veel geld en raak ik minder gestressed van autorijden
 • ik ging meer dan 60x per jaar met de fiets naar het werk, mede daardoor is de auto onder 20.000km gebleven.
 • geld aan goed doel besteed
 • bovendien is onze buffer is ongeveer 400,- gegroeid. En hebben we de zorgverzekering voor de rest van dit jaar al betaald (ongeveer 1000,- waard)

Plannen voor volgend jaar:

6 opmerkingen:

 1. 100 rijden in plaats van 120 is dus wel behoorlijk gevaarlijk.. Ik ken iemand die een artikel 5 aan zijn broek kreeg hiervoor.. En ik ben van mening dat het terecht is.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Om een artikel 5 bekeuring te krijgen, moet je wel iemand belemmeren. Als je tussen de vrachtwagens blijft, dan ben je niemand tot last.
   Dus niet ineens je auto met 100km/u op de linker baan gooien, terwijl er net een Audi laag langs komt gevlogen. Of een hele trein hardrijders tegenhouden.

   Verwijderen
 2. Leukmis dat, ook ik heb een keer op mijn blog uitgerekend hoeveel mijn uurloon was toen ik constant twee keer de scootersnelheid reed. Dus twee keer 45 a 50 km per uur.
  Mensen waren verontwaardigd, dat ik zo lang op de rechterbaan reed, dat was slecht, ik reed achter vrachtwagens.

  Maar het resultaat was er. Als ik nu rijd op een stuk waar je 130 mag en ik rij daar tussen de 90 en 100, denk ik altijd, wat zal Rutte wel niet aan accijns verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, inderdaad! Heb je nog een link naar die blog? Ik wil dat wel eens teruglezen

   Verwijderen
  2. Je stopte met Euroclix. Ik gebruik vinden op de ipad, op de pc, het is niet handig misschien, maar wat wel handig is, het opent direct in een nieuwe pagina, de klik op een zoekresultaat.
   Bovendien levert het nu per tijdseenheid clix op. Vorige maand startte dat en ik ontving ruim 100 - 150 clix er bij. Ik zit nu eindelijk bijna aan de 850 euro.
   Het gaat traag, maar wel gestaag.

   Verwijderen
  3. ik ben niet gestopt; ik heb een inschatting gemaakt van hoeveel moeite het kost om er geld uit te krijgen, en besloten om er niet aan te beginnen

   Verwijderen