Dit heeft er voor gezorgd dat we eingelijk uit de negatieve cijfers zijn! We hebben nu een positief eigen vermogen. Ik hoef me dus niet meer te meten met landen met en torenhoge staatsschuld, maar ik kan verder vooruit gaan kijken. Ik heb er voor gekozen om ons vermogen te delen door de jaarlijkse uitgaven, zodat je kunt zien hoe lang we het zouden kunnen interen op dit vermogen (in praktijk natuurlijk niet zo handig ivm een huis). We zouden nu al ongeveer een maand kunnen interen op ons vermogen, whoohoo:-)
Nog steeds zijn er drie dominante dingen in deze grafiek: een eenmalige gift van onze ouders in 2015, de kinderbijslag die 4 keer per jaar binnenstroomt en het toenemen van de rente op de spaarhypotheek. Voor de rest zie je een dipje rond 2017, toen heb ik wat geld in crowdfunding gestopt. Dat druppelt nu langzaamaan terug, maar dat is nauwelijks te zien tussen de rest. Om maar te zwijgen over de winst van beleggingen, die zijn vorlopig helemaal marginaal.
Oh, en ik was nog bijna vergeten te vertellen: we hebben nogmaals 2000,- afgelost. De hypotheekwaarde (groene lijn) is nog maar een beetje groter dan de WOZ waarde (blauwe lijn): ons huis begint het wateroppervlak al te zien!
zie ook:
ons hypotheekverloop
Welk deel van het land wonen jullie, dat jullie nu nog steeds onder water staan?
BeantwoordenVerwijderenMooie cijfers natuurlijk. 28% is heel netjes!
figuurlijk dan, he? Letterlijk zitten we 25 meter boven de zeespiegel;-)
VerwijderenIk bedoelde eigenlijk ook figuurlijk. Want in de meeste delen van het land zijn de huizenprijzen weer vergelijkbaar met voor de crisis. Als ik hier kijk zelfs meer dan dat (randstad)
VerwijderenVolgens mij zit daar een correlatie in (behalve in Groningen): hoe verder boven de zeespiegel, hoe lager de WOZ waarde:-)
Verwijderen