maandag 4 mei 2015

Stekelmessenblok

Ik liep al een tijd met het idee dat ik mijn houtsnij-skills wilde gaan verbeteren. Zo kwam ik op het idee om een origineel messenblok voor in de keuken te maken. De keus viel op een stekelvarken:


Nouja, stekenvarken, meer een ongedefinieerde vage viervoeter. Maar in ieder geval grappiger dan een saaie vierkante houtblok.


Dan de making of: ik heb geen aparte machines op diepe sleuven te maken, dus heb ik de oplossing gezocht in gelaagd hout. Gelukkig had ik na de dresspiraat, groen dak en zolderwand nog steeds multiplex over. Van dit hout is het eenvoudig om een paar laagjes af te beitelen, en de boel daarna tegen elkaar te lijmen. Het begon met het afmeten van alle messen die we in de lade hebben liggen:


En kijken of de vorm naar wens is:

Daarna is het een kwestie van beitelen en aan elkaar lijmen:

 En ten slotte de boel vlakschuren en lakken:

Helaas zijn de zwarte hulplijnen nog steeds te zien. Ik had een watervaste stift gebruikt om dingen af te tekenen, maar die inkt trekt diep in het hout. Achja, weer wat geleerd.

kosten: niet noemenswaardig.
Zie ook: mijn andere doe-het-zelf projecten

4 opmerkingen:

 1. Dat heb je je knap gemaakt! Ik ben zelf helemaal niet handig... : (

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spaarvarken, heel toepasselijk!
  Mede dankzij jou zitten wij nu onze spaarcenten te verbrassen aan de Turkse Riviera.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Binnenkort laat ik op mijn blog weten, dat ik nog een verbergding nodig heb voor een stoer mes. Misschien heb jij tips.

  BeantwoordenVerwijderen