woensdag 23 december 2015

Meelwormen oogsttijd!

Deze week was de cirkel eindelijk rond: enkele meelwormen zijn getransformeerd in poppen! In ruim een half jaar tijd is het me gelukt om de hele levenscyclus van de meelworm/meeltor te voltooien. Als ik wat beter met temperatuur en vocht was omgegaan was het wellicht sneller gegaan. Al doende leert men. 
De eerste 20 ofzo hebben het geluk dat ze volwassen mogen worden. Deze poppen zullen meeltorren worden, en voor de volgende generatie zorgen. De rest zal eindigen in een maaltijd. Goeie timing, meelwormen, zo vlak voor de kerst:-P.
Ik heb de poppen naar een andere bak verhuisd, en de overige meelwormen eerst even laten slapen in de koelkast:

Daarna gaan ze de vriezer in....

Het klinkt allemaal heel barbaars. maar het is gewoon een deel van het leven: eten en gegeten worden. Meelwormen staat op de cognitieve ladder nauwelijks boven een plant, en de overgrote meerderheid van de meelwormen in het wild komt op deze manier aan het einde van hun leven.

Binnenkort: kook experimenten met meelwormen!

zie ook:
Alle meelwormberichten

8 opmerkingen:

 1. Vind het nog steeds een yuk idee, geef mij maar een boon. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Selecteer je de poppen nog op kleur, lengte of dikte, zodat ze voor goede nakomelingen kunnen zorgen of gewoon met het vingertje van links naar rechts?

  Heel Holland ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen geavanceerde veredelingsplannen, gewoon de eerste wormen die pop worden gaan voor nakomelingen zorgen. Het zou kunnen dat ik ze selecteer op groeisnelheid, maar ik reken niet te hard op genetische verbeteringen

   Verwijderen
 3. Ik vind het een dapper en interessant experiment.
  Erg leuk dat je eerste levenscyclus geslaagd is.

  En barbaars.... tja.... een ieder die vlees eet kan dat lastig vinden iin dezen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je later schrijft over je smaak- en kookervaringen, dan weet ik dat je het overleefd hebt. Ik ben vegetariƫr. Ik sluit echter niet uit dat ik ooit een keer een slaluis heb gegeten. Jakkes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een mens eet gemiddeld 500-1000 gram insecten per jaar. Niet door vliegjes op een winderige dag, maar vooral door verwerkt voedsel. Vooral chocola en soep uit blik zit er vol mee.

   Verwijderen
 5. Ik moet hardop lachen om de serieuze manier waarop je dit experiment uitvoert en beschrijft. De meeste mensen durven dit niet! Respect!

  BeantwoordenVerwijderen