zaterdag 19 december 2015

Ziel verkocht aan social media

Een paar zei ik nog dat ik iemand van de oude stempel ben, en liever niet meedoe aan web 2.0.
En principieel en standvastig als ik ben ... heb ik mijn ziel nu al verkocht aan de duivel...

Zei ik één duivel?

Zeg maar gerust drie duivels!

Ik heb namelijk een Twitter account, een Facebook account én een Pinterest account aangemaakt. Ik heb namelijk het idee dat blogs een beetje passé zijn, en dat er tegenwoordig meer mensen zijn die dagelijks hun Twitter, Facebook of Pinterest checken.

Maar drie extra pagina's bij houden begint wel heel veel op werk te lijken. Gelukkig heb ik een programma gevonden waarmee je alle social media tegelijk kan updaten. Het heeft de veelzeggende naam "if this then that". Hiermee kan je berichten automatisch doorsturen naar een hele rits social media. Ik heb gelukkig dus geen omkijken naar deze accounts.

Dus volg je geen blogs? Dan kan je me tegenwoordig volgen op
https://twitter.com/geldistijd1 (een of ander ei heeft geldistijd al geclaimd)
https://www.facebook.com/geldistijd/
https://www.pinterest.com/geldistijd

In de rechterbalk heb ik ook wat symbooltjes gezet met dezelfde links. Ik heb de widget zelf gemaakt, zo weet ik zeker dat er geen cookies van Facebook ofzo worden geplaatst. Ook hoef je niet bang te zijn dat je profielfoto van Facebook ineens hier te zien is.

zie ook:
Terug naar web 1.0!

7 opmerkingen:

 1. Nog niks van gemerkt dat blogs passé zijn. Maar je hebt wel gelijk dat veel mensen tegenwoordig op de blog terecht komen via Facebook en dergelijke. Anders is het lastig om nieuwe lezers te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind blogs nog steeds leuker en heb dus alle andere mdia niet. Ik zie wat voor vampiergedrag deze media hebben op mensen, ze zitten alleen nog maar met hun hoofd in hun telefoon ipv dat ze zich bekommeren om de mensen om hen heen, de goede niet te na gesproken. Nee ik vind het een achteruitgang allemaal. We zijn een mensheid van telefoonstaarders geworden en velen vinden het ook nog normaal midden in en gesprek naar dat ding te grijpen en hun aandacht daarin te verliezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Begon al te klikken op je links. Veel links en ze openen allemaal in dezelfde pagina, misschien kun je dat nog aanpassen?
  Ik maak alleen gebruik van twitter en vindt dat meer dan genoeg. Ik overweeg Facebook. Ik overweeg dit pas een aantal maanden. Die link om alle sociale media gelijk aan te pakken is een goede,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je een mobieltje waar het allemaal op te volgen is?
  Een account zet je niet op de plank, daar heb je een goed boek voor nodig, over hypotheken bijvoorbeeld.
  Tja, uitspraken als het is hier geen Facebook gaan dan ook niet meer op, maar voor je exposure is het een goede zaak. Er zijn nog te veel mensen die te weinig afweten over spaarhypotheken en meelwormen. Hoop niet dat het zo ver komt dat je Facebook moet hebben om je blog te blijven volgen. Komen er ook prijsvragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Interessant! Misschien kijk ik verkeerd, maar ik zie alleen een mogelijkheid op If this, than that om berichten van facebook direct op twitter te zetten. Koppeling van facebook aan twitter en blogposts, dat zou handig zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alle opties zijn mogelijk: je kunt bijvoorbeeld ook "if facebook then twitter" doen, of "if email then save in dropbox". Er zijn legio voorbeelden te vinden op internet. Mijn recepten zijn dus:
   If Blogger then Pinterest
   If Blogger then Facebook pages
   If Blogger then Twitter

   Verwijderen